Contact

Fam. Badea
Tel : 0740560179
danielbadea.bi@yahoo.com

Stupii sunt la 20 de km de Cluj, intr-o zona de dealuri, plina de livezi si pajisti inflorite toata vara.

Mierea Noastra

albinaMierea contine apa, glucide fructoza, glucoza, zaharoza, maltoza, proteine aminoacizi, substante minerale (calciu, cupru, magneziu, siliciu, fosfor, mangan etc), vitamine (B1, B2, B6, B5, K, C), graunte de polen, substante antibiotice etc. Mierea este un aliment usor asimilabil, satisface rapid nevoia de energie a organismului, nu este iritanta pentru sistemul digestiv...

Citeste mai mult...

Produse

Polenul este un aliment proteic deosebit de bogat in elemente necesare existentei plantelor, dar si organismelor animale. Intr-un kilogram de polen se contin atitea doze zilnice de ritin (vitamina P), cite ar fi necesare citorva zeci de oameni pentru a preveni un accident vascular la nivelul creierului.

Citeste mai mult...

 

arrSORTIMENTE

miereMierea contine apa, glucide fructoza, glucoza, zaharoza, maltoza, proteine aminoacizi, substante minerale (calciu, cupru, magneziu, siliciu, fosfor, mangan etc), vitamine (B1, B2, B6, B5, K, C), graunte de polen, substante antibiotice etc. Mierea este un aliment usor asimilabil, satisface rapid nevoia de energie a organismului, nu este iritanta pentru sistemul digestiv, este foarte bine tolarata de rinichi, reface repede organismul dupa efort, calmeaza sistemul nervos, are proprietati antiseptice, cicatrizante si antibiotice, are proprietati conservante se pot conserva in miere fructe, legume dar si peste, carne, oua.

Mierea de salcam - este usor de recunoscut dupa culoarea sa ce variaza de la incolor la galben deschis, luminos. Este printre cele mai cautate sorturi de miere, fiind considerata miere de calitate superioara. Cristalizarea acestui sortiment de miere se realizeaza dupa cativa ani datorita cantitatii mari de fructoza. Mierea de salcam are un gust placut, dulce, este perfect fluida, vascoasa, si nu prezinta semne de cristalizare. Este folosita ca antiseptic, calmant al tusei, in tratamentul asteniei si tratamentul nevrozelor.

Mierea de floarea soarelui - este poate cea mai raspandita miere de la noi din tara, are o culoare galbena si cristalizeaza mai repede ca alte sortimente datorita continutului mare de glucoza. Prezinta un miros placut si o dulceata specifica. Mierea de floarea-soarelui intareste sistemul imunitar si are si efect antibiotic.

Mierea de tei - este una dintre cele mai apreciate sortimente de miere fiind bogata in vitamine si aminoacizi. Culoarea ei este galben deschis, iar cristalizarea ei se declanseaza la cateva luni dupa extragerea din faguri. Este recomandata in tratarea afectiunilor sistemului nervos si a insomniilor.

Mierea poliflora - rezulta din nectarul florilor mai multor plante, este o miere cu aspect limpede. Mirosul foarte expresiv denota un buchet nuantat de arome, care scoate in evidenta multitudinea de flori care il compun. Din acest motiv ea poate avea culori si gusturi diferite. Este deseori recomandata pentru afectiuni la nivelul inimii, ficatului, pentru stimularea poftei de mancare, si de asemenea pentru problem digestive. In cazurile de anorexie la copii mierea este indicata in mod special.

Mierea de rapita - se extrage in luna mai, cristalizeaza repede avand un continut mare de apa, are un usor miros asemanator cu varza, are un gust bun, este alba, sau putin colorata. Este folosita in tratarea osteoporozei, ajuta la revigorarea peretilor vasculari, dezvolta sistemul imunitar..

Caracteristici miere: Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vaca, cu 50 de oua, cu 5,675 l lapte si cu aproximativ 40 de portocale. Mierea este un aliment delicios si foarte util sanatatii. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte bauturi, sub forma de tartine. Cu ajutorul mierii se pot prepara prajituri perfect tolerabile, care, dupa opinia nutritionistilor, pot inlocui prajiturile obisnuite, care sunt in general stimulatoare ale aciditatii.