Contact

Fam. Badea
Tel : 0740560179
danielbadea.bi@yahoo.com

Stupii sunt la 20 de km de Cluj, intr-o zona de dealuri, plina de livezi si pajisti inflorite toata vara.

Mierea Noastra

albinaMierea contine apa, glucide fructoza, glucoza, zaharoza, maltoza, proteine aminoacizi, substante minerale (calciu, cupru, magneziu, siliciu, fosfor, mangan etc), vitamine (B1, B2, B6, B5, K, C), graunte de polen, substante antibiotice etc. Mierea este un aliment usor asimilabil, satisface rapid nevoia de energie a organismului, nu este iritanta pentru sistemul digestiv...

Citeste mai mult...

Produse

Polenul este un aliment proteic deosebit de bogat in elemente necesare existentei plantelor, dar si organismelor animale. Intr-un kilogram de polen se contin atitea doze zilnice de ritin (vitamina P), cite ar fi necesare citorva zeci de oameni pentru a preveni un accident vascular la nivelul creierului.

Citeste mai mult...

 

arrINTREBARI & RASPUNSURI

miereDe ce sa consumam miere?

Mierea este unul din cele mai bune argumente pentru faptul ca ceea ce este delicios poate fi nu numai sanatos dar si cu efect curativ. Deja în Egiptul antic a fost folosit ca alifie pentru tratarea rănilor, care astfel nu sa-u infectat. Si intr-adevar mierea datorita continutului ridicat de potasiu este un bactericid eficient. Gladiatorii romani au consumat mierea pentru ameliorarea starii fizice. Si aceasta are baza stiintifica: continutul de hidrati de carbon a mierii este ridicat, deci este o sursă de energie excelenta. Sunt multe confuzii cu efectul de slabire a mierii, din acest motiv merita sa precizam: mierea ca indulcitor este mai eficient ca zaharul, se prelucrează mai uşor si rapid. Pe desupra unele sortimente de miere datorita efectului diuretic pot sa contribuie la scaderea greutatii. Mierea este bogata in vitamine: vitamina A-, C-, E -vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic) şi B6 se gasesc in cantităati mari in miere – dintre care merita sa fie scos in evidenta acidul pantotenic, care prin activizarea secretiei de hormoni al glandei suprarenale incetineste imbătranirea. Mierea este si foarte bogata in substante minerale (fier, calciu, fosfor, magnesiu, potasiu, sodiu) si antioxidanti. Mierea este un adaos de harna cu valoare totala, nu numai ca mareste performantele, dar si amelioreaza functionarea inimii. Scade stresul (mai ales mierea de tei, care este un calmant recunoscut si are efect antiinfectios). In cazul ulcerului de stomac, al ulcerului intestinal, in cazul bolilor inflamatorii merită să acordam atentie sporita efectului antimicrobial al mierii, şi datorita faptului, ca fructozele din miere stocheaza glucogen in ficat pot fi folosite cu succes in cazul insuficientei ficatului, a imbolnavirii pancreasului si a fierii. Mai ales despre mierea de brazi s-a raspandit ca are efecte benefice in cazul tusei magaresti, a bolilor de plamani şi a problemelor de trachee, iar mierea in fagur poate sa ajute in sinuzita.

Fiecare dintre noi deci merită să-şi revizuiască ideile despre miere: nu este vorba doar de o delicatese, ci de medicamentul cel mai delicios al naturii. Cu toate că mierea se poate folosi şi in prăjituri sau ceaiuri medicinale (cu propriile componente amplifică efectul curativ al acestora), nu este voie să uităm, că prin coacere sau prin diluţie în apa fierbinte pierde din sursele nutritive: chiar şi la îndulcirea ceaiurilor medicinale merită să fie amestecată în lichidul puţin răcit.

 

Ce efecte are tinctura de propolis?

In urma experientelor clinice si de laborator s-a dovedit ca tinctura de propolis este folositoare in vindecarea tuturor bolilor interne infectioase (30 picaturi/zi, intr-un pahar cu apa calduta), combaterea tulburarilor de menopauza (10 picaturi pe zi, timp de un an), vindecarea inflamarilor prostatei (30 picaturi/zi), rinichilor si ficatului (de doua ori pe zi, cate 40 de picaturi; se repeta pina la vindecare), in tratarea TBC-ului pulmonar (de trei ori/zi cite 30 de picaturi, completate cu inhalatii - la 1/4 litru apa fierbinte se adauga 100 picaturi de tinctura - de doua ori pe saptamana), combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac si tratarea ulcerului gastro-duodenal (40 picaturi puse in 100 ml lapte cald, remediu consumat zilnic, pe stomacul gol).
La toate afectiunile pielii, in special la bataturi si cheratite, rani vechi, arsuri si micoze, locurile bolnave se pot vindeca suta la suta prin tamponare cu tinctura de propolis, aceasta avand actiune cicatrizanta, ajutand la formarea noilor tesuturi.
Pentru prevenirea si tratarea afectiunilor specifice sezonului rece se poate prepara o bautura din 15-20 g de propolis ras introdus intr-un litru de tuica tare.
Solutia se agita zilnic, iar dupa cateva saptamani se obtine o bautura amaruie, din care se bea un paharel inainte de culcare. Tinctura de propolis regleaza tensiunea, iar pusa pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia.

 

Cum se prepara si la ce foloseste tinctura de propolis?

Propolisul poate fi folosit ca atare, ca guma de mestecat (saliva umana fiind una din putinele substante care il solubilizeaza), sub forma extractului moale de propolis inglobat in miere, obtinandu-se mierea propolizata si folosit la prepararea diferitelor unguente. Ce-a mai eficienta metoda de administrare a propolisului ramane, totusi, tinctura de propolis. Preparare:

  • La 100 ml alcool de peste 80 de grade se adauga 20 g propolis maruntit.

  • Se lasa la macerat timp de 14 zile timp in care se va decanta

  • Dupa 14 zile se allege lichidul curat.